Partners

dunlop

De geschiedenis van Dunlop begint in 1888 toen John Boyd Dunlop een eerste luchtband ontwierp voor de fiets van zijn zoontje. In 1890 kwam er de eerste fabriek in Dublin, maar de eerste immense vestiging werd in 1902 gebouwd in Birmingham, dat ook nu nog bekend staat als ‘Fort Dunlop’. Dunlop banden zijn een naam in de tweewieler racewereld, zelfs nog na meer dan een eeuw. Ze worden in bijna elk land ter wereld verdeeld en zijn ook aanwezig in de Aprilia RS660 Dealer Cup Belgium.

bike design

Bike Design Benelux begon in 1993 als een kleine eenmanszaak, maar is uitgegroeid tot een uit de kluiten gewassen onderneming, met een tiental werknemers in dienst. Het oorspronkelijk bescheiden aanbod groeide wegens groot succes naar een portfolio van ondertussen tienduizenden (!) producten van meer dan 60 iconische merken. Het bedrijf is gevestigd in Dendermonde. Sander Claessen werd in 2021 BTT Supertwin kampioen op de Aprilia RS660 in de Bike Design kleuren.

champion lubes

Champion Lubes. Sta je er even bij stil dan besef je pas hoe belangrijk olie wel is in de motorwereld. Zonder olie draait bijvoorbeeld elke motor in de soep, werken de remmen niet en is er van dempen helemaal geen sprake bij de veersystemen. Des te vreemder is het dat er over het fabricageproces van olie slechts weinig bekend is bij de modale motorrijder. Champion Motor Oil is namelijk een op en top Belgisch product dat in Hemiksem, in de buurt van Antwerpen, gemaakt wordt. Een topper in de motorsport.

js products

JS Products is een Belgisch bedrijf, opgericht in 2007 en is gespecialiseerd in de B2B-distributie van apparatuur en accessoires voor motorfietsen, terwijl Scorpion EXO een in 2003 opgericht helmenmerk is in Seoul, Zuid-Korea door Kido Sports Co. Ltd.
JS products verdeelt in België en Luxemburg o. a. de SCORPION helmen. Ze zijn gevestigd in Suarlée, in de buurt van Namen. Met een uithangbord als MotoGP wereldkampioen 2021, Fabio Quartararo, heeft Scorpion de beste reclame en weerspiegeld het ook de kwaliteit van het merk.